16 Jul '18, 5am

10 Tips Pilih Durian, Elak Terbeli Durian Busuk

Sekarang ni pergi ke mana saja pasti akan dapat lihat gerai menjual buah durian ditepi jalan. Bukan itu je, dalam media sosial pun dibanjiri dengan gambar buah durian. Maklumlah, sekarang ni musim buah, memang terliur tengok kalau gambar isi buah durian. Walaupun ada gerai yang menawarkan harga tinggi, namun ianya tidak menjadi penghalang untuk penggemar raja buah ini untuk menikmati rasa buah yang lemak berkrim ini. BACA: 6 Kebaikan Buah Durian Yang Ramai Tak Tahu! Tetapi sebelum membeli, pastikan anda tahu cara untuk pilih buah durian yang elok. Silap pilih, boleh melayang duit. Ada yang beli bukan main mahal tapi isi didalamnya rosak, tawar dan masam. Anda boleh gunakan tip yang dikongsikan oleh Azlan Noor ini. Memang berkesana dan anda akan puas hati. “Durian ni berapa sekilo bang?” Belum apa-apa penjual tu ambil sebiji dari sekian banyaknya durian atas rak display dia...

Full article: https://www.vitdaily.com/10-tips-pilih-durian-elak-terbel...

Tweets

Pencinta Durian, Ini 7 Cara Asyik Makan Durian ...

food.detik.com 16 Jul '18, 8am

- Ada banyak cara asyik untuk menikmati durian. Dijamin bikin pencinta durian nggak akan bosan menyantap buah favoritnya! ...

Musim Durian Di Desa Kaliau’

Musim Durian Di Desa Kaliau’

kaliau.desa.id 16 Jul '18, 5am

Sekarang Durian sudah tidak bisa menghasilkan buah yang banyak dikarenakan Pemanasan Global, Ujar bapak Ahen Warga Desa Ka...

McD tawar McFlurry Durian D24 tanpa had esok

McD tawar McFlurry Durian D24 tanpa had esok

temp.malaysiagazette.com 16 Jul '18, 4am

KUALA LUMPUR – Buat pertama kalinya McDonald’s Malaysia menganjurkan acara istimewa kepada peminat McFlurry D24 Durian yan...

Ayo Datang ke Festival Durian di Pluit Village

Ayo Datang ke Festival Durian di Pluit Village

beritasatu.com 15 Jul '18, 4pm

Festival durian hadir di Pluit Village Mall Jakarta Utara. Festival yang dibuka sejak 13 Juli lalu ini menawarkan ragam je...

Hari ni dalam sejarah. 1st time makan durian!!!

youtube.com 18 Jul '18, 7am

Time ni dengan member2 lunch je. Sekali dorang kata. Kalau tak makan. Dorang tak makan. So try lahhh. Gitu lah alkisahnya....

Cara Memilih Durian Yang Baik

denaihati.com 20 Jul '18, 7am

Alhamdulillah 2018 banyak betul durian dan harganya pun murah sangat. Ramai yang dulu kempunan nak makan durian kali ini d...

Peniaga Durian Cedera Ditikam

rotikaya.com 17 Jul '18, 10am

Seorang peniaga durian cedera di tikam oleh sekumpulan lelaki disyaki warga Myanmar yang cuba menyamunnya berhampiran Jala...

Aduh! Pening kepala bau durian melekat even dah berhari-hari, apa nak buat ni? Nah, ni ha nak deka…

Aduh! Pening kepala bau durian melekat even dah...

blog.maukerja.my 19 Jul '18, 4am

Bila makan durian ni, boleh dikatakan semua parts anatomi durian ni penting, contohnya pangsa durian yang korang boleh min...

Yang mana lebih berbaloi untuk anda pilih.

Yang mana lebih berbaloi untuk anda pilih.

amazingnara.com 16 Jul '18, 1pm

Setiap kali anda ingin menikmati audio atau video menggunakan peranti mudah alih, mesti anda terfikir sama ada ingin memua...

Berjaga elak durian dicuri

Berjaga elak durian dicuri

sinarharian.com.my 21 Jul '18, 11pm

JERANTUT - Biarpun terpaksa berjaga malam dan dihurungi nyamuk,ia tidak menghalang seorang pemuda memastikan dusun durian ...