22 Jul '15, 11am

Pokok durian berbuah sampai ke akar.. Ini barulah durian runtuh!!: Ni la orang panggil rezek... #PrkDR @tunfaisal

Pokok durian berbuah sampai ke akar.. Ini barulah durian runtuh!!: Ni la orang panggil rezek... #PrkDR @tunfaisal

Ni la orang panggil rezeki melimpah rumah, banyak yaaa amatttt aihhh!! Puaihhhh makan haa, sumbat la sampai cemuih. Ini kalau tiap-tiap hari makan muka pun dah naik macam buah dah. Gomez baru kali pertama tengok pokok durian yang buahnya banyak sampai macam ni. Penuh satu pokok!! Kalau buah cempedak boleh kata normal la tapi buah durian tak normal ahhaha.. Lebih special lagi buah durian siap keluar dekat dia punya akar owwww fuhhhh dahsyat. Semua jenis kucing tidur punya. Memang feberet orang ramai ahhhh… Dengan isi mengancam kuning elok perhhhhh! Kalau macam ni la tiap kali musim buah mesti boleh buat kenduri. Belanja habis satu kampung makan buah hahaaa! Seronok la orang kampung tu noh haha! Untung sungguh owner pokok yang berbuah banyak ni, ntah dari mana dia dapat baka pokok durian ni tak tahu la.. Rare kot dengan buah berbuah banyak puas hati sungguh. Ada sepokok tana...

Full article: http://www.utaranews.com/2015/07/pokok-durian-berbuah-sam...

Tweets

Pesta Durian Melaka 2015 Makan Sampai Puas!!!

facebook.com 23 Jul '15, 4am

Sign Up Log In Messenger Facebook Lite Mobile Find Friends Badges People Pages Places Games Locations About Create Ad Crea...

Penjual Durian Ganteng ini Bikin para CEWE Klepek-klepek #owtop

Penjual Durian Ganteng ini Bikin para CEWE Klep...

owtop.blogspot.com 22 Jul '15, 4pm

Dunia maya belakangan banyak dihiasi oleh para pedagang di pasar dengan paras ayu dan ganteng. Sebut saja penjual daging d...

Pesona Penjual Durian Ganteng: Bentuk tubuhnya ...

dream.co.id 22 Jul '15, 7am

Bentuk tubuhnya pun sangat atletis. Sehingga tak heran banyak wanita di dunia maya membincangkannya. Dream - Dunia maya be...

I liked a @YouTube video Durian Oreo Challenge

youtube.com 22 Jul '15, 2am

Another challenge is here! This time Val, Christina & Rosen will attempt the Durian Oreo Challenge. For this challenge, th...

5 Reasons to start eating Durian

5 Reasons to start eating Durian

sg.news.yahoo.com 22 Jul '15, 9am

There is nothing between – you either love or hate this fruit. Filled with character, the reputation of the durian exceeds...

Antri Durian di Singapore

kompasiana.com 21 Jul '15, 4am

Bulan bulan ini ada yang unik di Singapore kalau sore hari sampai malam hari banyak orang yang antri durian di tempat penj...

WOW! - MENGEJUTKAN !!! Dengan Hanya Menggunakan...

taotauajer.blogspot.com 21 Jul '15, 4am

Menerusi video itu, kelihatan seorang penjual durian cuba menjual duriannya kepada pakcik tersebut, lalu pakcik itu berkat...

Anda 'Hantu Durian'? Ini 5 Port Makan Durian Secara Buffet Sampai Muntah

Anda 'Hantu Durian'? Ini 5 Port Makan Durian Se...

ohbulan.com 27 Jul '15, 2am

Buah durian memang sinonim dengan rakyat Malaysia. Siapa yang tak makan raja segala buah ni memang rugi habis! Nak tau seb...

Ini Reaksi Orang Barat Bila Cuba Makan Durian

Ini Reaksi Orang Barat Bila Cuba Makan Durian

vitdaily.com 24 Jul '15, 7am

Durian merupakan antara buah-buahan yang sedap – untuk kebanyakan masyarakat di negara kita dan pastinya ia adalah sesuatu...

Pemudik Melintas Riau Nikmati Durian Kampar (An...

antarariau.com 21 Jul '15, 2pm

Sementara itu, tercatat tujuh manfaat dahsyat durian bagi kesehatan, yakni sebagai salah satu buah yang nikmat dan difavor...

Jangan Tertekan Sampai Tak Lalu Makan: A Kadir ...

kadirjasin.blogspot.com 24 Jul '15, 4am

saya rasa Kadir telah dalam keghairahan untuk lihat pm kita ini di jatuhkan 'under all circumstances'maka apa saja makluma...

Kebahagian Polisi Dapat Durian Runtuh dari Ahok

metro.news.viva.co.id 28 Jul '15, 6am

VIVA.co.id - Kepala Bidang Humas Polda Metro Jaya, Komisaris Besar Mohammad Iqbal mengaku senang adanya uang saku dan maka...

What did you guys think of the "Durian Challeng...

youtube.com 26 Jul '15, 10pm

Can you handle Durian? Let us know in the comments below! --- FOLLOW THE CREW: • Joe Jo: https://twitter.com/joverdose • B...

Jika berkunjung ke Samarinda, jangan lupa membeli Roti Durian Panglima, oleh-oleh khas kota Samarinda.

Jika berkunjung ke Samarinda, jangan lupa membe...

nationalgeographic.co.id 21 Jul '15, 3am

Di Samarinda, Roti Durian Panglima menjadi khas oleh-oleh Kota Tepian (julukan Kota Samarinda). Rasanya legit dan teksturn...